tisdag 28 maj 2013

Förening av kropp och själ

När jag ställer mig på yogamattan händer något, det infinner sig ett lugn som jag inte hittar på något annat ställe. Jag känner att jag blir helt sann mot mig själv och ser världen med andra ögon. Jag blir mer snäll mot min kropp och hör vad den vill. För även om jag inte är min kropp så leder den mig framåt i det liv jag har nu.
Linda

fredag 24 maj 2013

Sanningen ligger i betraktarens ögon.

Ja vad är sanningen egentligen? Vi väljer alla att se sanningen från vårt eget perspektiv, från vårt liv och vad som händer oss just idag. Det som bar sanning för mig för några år sedan kan se helt annorlunda ut idag.
När en konflikt uppstår försöker jag se på saken från olika håll. Det är lätt att snabbt lägga en värdering om vad jag tycker men det är även mitt ansvar att titta en gång till. För det är inte alltid som man sett på det som är det rätta. 

Det gäller bara att våga byta sin sanning i det läget.
Linda 

tisdag 21 maj 2013

Meditationsbok

Jag har en bok som jag skriver ner alla ledda meditationer jag gjort.
Ibland kan det både vara omtumlande och euforiskt på mina resor och det är svårt att ta till sig direkt efter.
Snabbt skriver jag ner så mycket jag kan för att gå tillbaka och läsa.
 Vissa saker påverkar mig lika mycket än och vissa saker är bara en meditation.
Ett ord som ofta kommer fram när jag mediterar är dansa. För mig är dans glädje och skratt och jag kanske får en påminnelse att jag ska dansa lite mer och njuta.

Linda

måndag 20 maj 2013

Ett gott skratt är strössel för själen...

Vissa dagar skrattas det så mycket här hemma, det blir knasigheter och bus och när jag märker att hela familjen kommer in i skrattbubblan njuter jag.
Då lagrar jag skrattet i själen för att minnas det som dagar som vårt skratt sitter långt inne. Dagar vi är trötta och lite buttra. Dagar vi glömmer bort allt bus och roliga ord. 
Tur att dom är så få.
Linda

söndag 19 maj 2013

Möten som består

Jag träffar så mycket människor hela tiden och framförallt i mitt arbetsliv både som anställd och egenföretagare.
Att minnas alla är svårt men vissa möten består.
I torsdags kvar det en kvinna inne i butiken som var runt 70 år. Hon var på besök i Stockholm och hittade till oss. Under ca 20 min delade vi livserfarenhet, tankar och glädjestunder, vi han prata om jobbiga perioder i livet och om att göra saker man tycker om.

Hon hade bott i 9 länder och jobbat med det hon älskade en stor del av livet. Och att hon älskade sitt liv, det syntes. När jag var tvungen att jobba vidare tackade vi båda för samtalet och önskade varandra lycka till med allt framöver.

Jag kunde inte annat än att se det som att hon kom fram till just mig för att berätta något, en sak jag länge funderat på. Tack okända kvinna för ett möte jag kommer minnas länge. 
Linda

onsdag 15 maj 2013

Växtkraft...

När jag går ut i naturen känner jag hur allt växer just nu. Från ena dagen till den andra slår knoppar ut och det blir underbart grönt ute.
Det är bara att njuta över vad jorden har att ge oss, fylla på våra reserver och jorda oss genom att sticka ner fingrarna i gräset, rabatten eller plocka blommor.

Linda

tisdag 14 maj 2013

Det jag skickar ut får jag tillbaka

Alla tankar, alla ord och alla känslor jag bär på ger en konsekvens. Så därför jobbar jag hårt på att alltid tänka positivt och agera på ett bra sätta.
Att ge komplimanger är en av mina lärdomar jag haft, det har suttit djupt inne men idag är det inte längre några problem. Jag ger goda ord och mår bra själv av det. Och aldrig har jag fått så mycket tillbaka som när jag lärde mig det. En vinna-vinna-situation kan man verkligen säga. 
Linda

söndag 12 maj 2013

Jag skapar min egen väg...

Inget ger så stor frihet i livet som att tänka så.
"Jag skapar min egen väg"
Känslan över att jag själv styr rodret är fantastisk. Jag glädjs varje dag att jag har den möjligheten till det och önskar av hela mitt hjärta att fler valde att se det så.
Linda